Trauma Release - breathwork

Breathwork sesie (Workshop)

Een breathwork sessie met verbonden ademhaling is voor iedereen die een emotionele en fysieke schoonmaak kan gebruiken. Als een verfrissende reset voor lichaam en geest.


Aanmelden
Trauma Release - breathwork

Verbonden ademhaling

Een breathwork sessie met verbonden ademhaling is voor iedereen die een emotionele en fysieke schoonmaak kan gebruiken. Als een verfrissende reset voor lichaam en geest.


Aanmelden

"Je hebt gehoord" dat ademhalingsoefeningen goed zijn voor lichaam en geest. Toch voel je misschien weerstand die zo overweldigend is, dat het je ervan weerhoudt om te beginnen ...

erbonden ademhaling - ademcirkel
Een ademcirkel is als een ontdekkingstocht

Begin laagdrempelig

Een breathwork sessie, ook wel ademcirkel genoemd, is als een ontdekkingstocht waarbij je samen met anderen ademt, begeleid door een ademcoach. De ademcoach leidt de groep als een betrouwbaar kompas, bepaalt het ademritme, net zoals het kompas de juiste koers aangeeft. De muziek die tijdens de sessie wordt afgespeeld ondersteunt het ademritme. 

Ademcirkel verbonden ademhaling
Een continue golfbeweging, zonder pauzes tussen in- en uitademen

Verbonden ademhaling = leuk

In een breathwork sessie maken we gebruik van de "verbonden ademhaling" techniek, vergelijkbaar met het golvende ritme van de zee. Deze bewuste ademhaling als een continue golfbeweging, zonder pauzes tussen in- en uitademen. Het is een krachtige techniek die verschillende processen in jouw lichaam activeert. Het rationele denken stopt en wat overblijft, is de directe ervaring van wat je werkelijk voelt. Het is als een reis waarbij je ademhaling het kompas is dat je leidt naar innerlijke ervaringen. Voor de meeste mensen geldt dat ze deze methode bijzonder vinden maar ook leuk!

Het is een persoonlijke belevenis

Transformerende ervaring

In een breathwork sessie kun je volledige kalmte, sereniteit en helderheid ervaren. Het is ook mogelijk dat je lichaam DMT afgeeft en je een transformerende ervaring doormaakt. Inzichten krijgt over herinneringen, overtuigingen of emoties. Het is een persoonlijke belevenis die je de gelegenheid biedt om los te laten wat jou niet langer dienstbaar is. Waarbij de energie van de groep jou ondersteunt. 

ey

Een indrukwekkende en prachtige ervaring. Zeer veel gevoeld en verbonden. Moeilijk uit te leggen met woorden. Ik raad het ten zeerste aan.

Noemí, eigenaar Yogaschool Esencial Yoga, Alicante

Voor wie is deze verbonden ademhaling?

Controle over je leven

Lichaam weer in balans

Je voelt dat je lichaam niet helemaal lekker loopt door bijvoorbeeld (werk)stress, burn-out, ziekte of een ander gezondheids- probleem. Let op de contra-indicaties! -> Lees meer
Stressvermindering

Bewustwording

Je wilt groeien als persoon en je wilt jezelf beter begrijpen (bewustwording).

Jezelf openstellen

Je graag kennismaakt met bewust ademen en ontdekt wat het voor jou kan doen.

Tijd voor jezelf

Je behoefte hebt aan een moment voor jezelf, een soort onderhoud voor je welzijn.

Een goede ademhaling verbeter jouw fysieke, mentale én emotionele gezondheid in korte tijd. Hierdoor voel je je weer sterk en gezond en kun jij dat wat je écht leuk vindt, vol energie  doen.

Hoe ziet een ademcirkel eruit?

Gewoon ontspannen mag ook!

Ademsessie: Release

 • Het loslaten van alles wat jou niet meer dient. Alles wat jou tegenhoudt en alles waar je niet gelukkig van word. We dragen van alles met ons mee. Gebeurtenissen uit het verleden bepalen veel van ons gedrag  in het heden. 
 • We gaan gebruik maken van de bewust verbonden ademtechniek. Dit is een actieve vorm van ademhaling waarbij je veel sensaties kan voelen. Een aantal dingen die je zou kunnen ervaren zijn:
  - oude emoties/trauma komt los.
  - dichter tot jezelf komen.
  - nieuwe inzichten krijgen.
  - verwerken van gebeurtenissen.
  - en nog veel en veel meer …
 • De ademsessie kan je helpen om ruimte te maken, spanning los te laten en een diepe verbinding te ervaren met jezelf.

Praktische informatie

 • Een ademcirkel duurt ongeveer 2 uur
 • Een ademcirkel kan voor 1 persoon plaatsvinden of een aantal. Bij een grote groep is er extra begeleiding.
 • Neem je eigen matje en dekentje mee (heb je deze niet, laat mij dit even weten dan neem ik er een voor je mee!)
 • Trek laagjes en losse kleding aan (zodat je vrij kunt ademen en bij warmte/kou iets uit/aan kunt trekken)
 • Eet niet té zwaar van tevoren. Een heel vol gevoel kan het actieve ademen oncomfortabel maken
 • Er is thee en water
 • Alle ruimte en tijd voor vragen
 • Persoonlijke begeleiding tijdens de sessie als dat nodig is
 • Lees ook de contra-indicaties
Kies een datum
Ademcoach
Henrie Zondag, gecertificeerd ademcoach en breathwork facilitator

Jouw ademcoach en breathwork facilitator

Hoi, ik ben Henrie! Een aantal jaar geleden dacht ik waarschijnlijk precies hetzelfde als jij: Een breathwork sessie, dat klinkt wel heel vaag en zweverig. En misschien heb je het idee dat het alleen voor een alternatieve groep mensen is die met één been niet in deze wereld staan.

Hoewel een breathwork sessie voor sommigen een krachtige bron van zelfontdekking en genezing is, begrijp ik dat het niet voor iedereen is. Niet iedereen voelt zich comfortabel bij het idee van groepssessies of alternatieve benaderingen. En dat is helemaal oké. (Je kunt ook 1-op-1 bij mij terecht voor een breathwork sessie of trauma release.)

Tijdens de breathwork sessie mag jij zijn wie jij bent. Graag zelfs. Waarom ga je deze uitdaging niet gewoon aan?

Heb je vragen of wil je iets vooraf delen? Stuur gerust een bericht naar info@breathworkcompass.nl. Ervaring met ademwerk is niet vereist; iedereen is welkom.

Bekijk de meeste gestelde vragen over verbonden ademhaling
Lenie

Lenie Ponjee

Het was gisteravond weer erg fijn. Je rustige, heldere stem om ons te begeleiden. Het deed me weer goed en ik kon me ontspannen.            

Aanmelden breathwork sessie

Ademcirkel Gennep

Breathwork sessie (VOL)

Datum: Zondag 19 me '24
Locatie:  Ottersum
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
 Trainer:  HenriePrijs: € 35.00
Ademcirkel Gennep

Breathwork sessie (Speciale prijs)

Datum: Zondag 2 juni '24
Locatie:  Ottersum
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
 Trainer:  Henrie

Prijs: € 15.00

Ademcirkel Gennep

Breathwork sessie

Datum: Zondag 9 juni '24
Locatie:  Ottersum
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
 Trainer:  Henrie

Prijs: € 35.00

Passen deze datums niet? Wil je graag samen met jouw vrienden / collega's op een eigen moment een ademreis maken? Of wil je een individuele sessie? Bijvoorbeeld in een weekend? Mail mij even.


Het kan gebeuren dat de nieuwe datums nog niet op deze pagina staan. Als je vooruit wilt plannen, mail of app mij even.


Ik krijg regelmatig de vraag: is verbonden ademhaling gevaarlijk? Hieronder lees je de meest gestelde vragen en de antwoorden over verbonden ademhaling.

De meeste gestelde vragen en antwoorden over verbonden ademhaling

Hoe werkt verbonden ademhaling?

Bij verbonden ademhaling adem je op instructie van jouw breathwork facilitator. Dat kan door de neus zijn of door de mond, Dit proces wordt herhaald zonder pauze, waardoor een continue stroom van ademhaling ontstaat. Door deze ademhalingstechniek te gebruiken, kun je energie vrijmaken, emoties loslaten en diepere niveaus van bewustzijn bereiken.

Wat is verbonden ademhaling?

Verbonden ademhaling, ook wel bekend als holotropisch ademen of circulaire ademhaling, is een ademhalingstechniek waarbij je continu en zonder onderbreking inademt en uitademt. Het wordt gebruikt als een manier om diepere staten van bewustzijn te bereiken, emotionele blokkades los te laten en innerlijke genezing te bevorderen.

Wat zijn de voordelen van verbonden ademhaling?

Verbonden ademhaling kan verschillende voordelen bieden, waaronder stressvermindering, verbeterde emotionele balans, verhoogd energieniveau, bevordering van innerlijke rust en ontspanning, verlichting van fysieke spanning en het loslaten van emotionele blokkades. Het kan ook helpen bij het vergroten van zelfbewustzijn en het bevorderen van persoonlijke groei en genezing.

Is verbonden ademhaling gevaarlijk?

Verbonden ademhaling kan intense ervaringen oproepen, waaronder emotionele doorbraken, lichamelijke sensaties en veranderingen in bewustzijn. Het is belangrijk om deze techniek te beoefenen onder begeleiding van een ervaren ademcoach of facilitator, vooral als je nieuw bent met de praktijk. Zorg ervoor dat je in een veilige en ondersteunende omgeving bent waarin je je comfortabel voelt om de ademhaling te verkennen.

Voor wie is verbonden ademhaling geschikt?

Verbonden ademhaling kan gunstig zijn voor mensen die op zoek zijn naar diepere niveaus van zelfinzicht, emotionele heling of spirituele groei. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die te maken hebben met stress, angst, depressie, trauma of andere emotionele uitdagingen. Het is echter belangrijk om individuele behoeften en omstandigheden te overwegen, en in sommige gevallen kan verbonden ademhaling niet geschikt zijn voor iedereen.

Hoe vaak moet ik verbonden ademhaling beoefenen?

Hoe vaak je verbonden ademhaling moet beoefenen, kan variëren afhankelijk van je individuele behoeften en doelen. Sommige mensen vinden het nuttig om dagelijks te oefenen als onderdeel van hun zelfzorgroutine, terwijl anderen het af en toe doen wanneer ze behoefte hebben aan emotionele verlichting of spirituele verbinding. Het belangrijkste is om naar je eigen lichaam en intuïtie te luisteren en de praktijk op een manier te beoefenen die het beste bij je past.

Wat kan ik verwachten tijdens een verbonden ademhalingssessie?

Tijdens een verbonden ademhalingssessie kun je verschillende fysieke, emotionele en spirituele ervaringen verwachten. Sommige mensen ervaren intense sensaties in hun lichaam, zoals tintelingen, warmte of koude rillingen. Emotionele doorbraken en het vrijkomen van opgekropte emoties zijn ook gebruikelijk. Op spiritueel niveau kunnen mensen diepere niveaus van bewustzijn en verbinding met hun innerlijke zelf ervaren.

Hoe lang duurt een typische verbonden ademhalingssessie?

De duur van een verbonden ademhalingssessie kan variëren, afhankelijk van de voorkeur van de begeleider en de behoeften van de deelnemers. Sommige sessies duren 30 minuten tot een uur, terwijl andere langer kunnen duren, tot 90 minuten of meer. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om de ademhaling te verkennen en de ervaring volledig te integreren.

Kan verbonden ademhaling gebruikt worden als therapie?

Verbonden ademhaling wordt vaak gebruikt als een aanvullende therapie voor emotionele heling, trauma-verwerking en stressmanagement. Het kan worden geïntegreerd in therapieën zoals ademwerk, holistische therapie en traumaverwerkingstechnieken. Het is echter belangrijk om met een gekwalificeerde therapeut samen te werken die ervaring heeft met deze techniek en die de juiste ondersteuning kan bieden tijdens het proces.

Zijn er contra-indicaties voor verbonden ademhaling?

Hoewel verbonden ademhaling over het algemeen veilig is voor de meeste mensen, zijn er enkele contra-indicaties om in gedachten te houden. Mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals ernstige hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, epilepsie of psychische stoornissen kunnen voorzichtigheid betrachten of medisch advies inwinnen voordat ze verbonden ademhaling beoefenen. Zwangere vrouwen wordt ook geadviseerd om met hun arts te overleggen voordat ze deelnemen. Hierboven staat een link naar een artikel over contra-indicaties.

Kan verbonden ademhaling helpen bij het omgaan met stress en angst?

Ja, verbonden ademhaling kan zeer effectief zijn bij het verminderen van stress en angst. Door de ademhaling te vertragen en te verdiepen, activeert het het parasympathische zenuwstelsel, wat leidt tot een staat van diepe ontspanning en kalmte. Bovendien kan het loslaten van opgehoopte emoties tijdens de sessie een gevoel van opluchting en welzijn bevorderen.

Is verbonden ademhaling hetzelfde als meditatie?

Nee, verbonden ademhaling is niet hetzelfde als meditatie. Hoewel verbonden ademhaling en meditatie beide technieken zijn die gericht zijn op innerlijke groei en bewustwording, zijn er enkele verschillen. Meditatie omvat vaak het stilzetten van de geest door zich te concentreren op een object, mantra of ademhaling zonder veel verandering in het ademhalingspatroon. Verbonden ademhaling daarentegen gaat over het actief veranderen van het ademhalingspatroon door diep en continu te ademen, waardoor het lichaam wordt gestimuleerd om fysieke, emotionele en spirituele processen in gang te zetten.

Kan ik verbonden ademhaling alleen doen of heb ik een begeleider nodig?

Hoewel sommige mensen verbonden ademhaling alleen kunnen beoefenen na voldoende ervaring en zelfstudie, wordt het aanbevolen om ten minste aanvankelijk met een ervaren begeleider te werken. Een getrainde ademcoach kan ondersteuning bieden, eventuele vragen beantwoorden en een veilige omgeving creëren voor de ademervaring. Dit is vooral belangrijk voor mensen die nieuw zijn met de praktijk of diepere emotionele blokkades ervaren.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van verbonden ademhaling?

Verbonden ademhaling kan verschillende bijwerkingen hebben, waaronder duizeligheid, tintelingen, emotionele uitbarstingen, lichamelijke sensaties en veranderingen in bewustzijn. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en kunnen optreden als reactie op het loslaten van opgekropte emoties en spanningen in het lichaam. Het is belangrijk om de ademhaling rustig te benaderen en naar je eigen lichaam te luisteren om overstimulatie te voorkomen.

Hoe kan ik verbonden ademhaling integreren in mijn dagelijks leven?

Verbonden ademhaling kan op verschillende manieren worden geïntegreerd in het dagelijks leven, afhankelijk van je behoeften en schema. Je kunt kortere ademsessies toevoegen aan je ochtendroutine als een manier om de dag te beginnen met helderheid en energie. Daarnaast kun je verbonden ademhaling gebruiken als een hulpmiddel om te ontspannen en stress te verminderen tijdens momenten van spanning of angst gedurende de dag.

Hoe kan ik een geschikte ademcoach vinden?

Om een geschikte ademcoach te vinden, kun je online zoeken naar gecertificeerde ademwerkers, ademtherapeuten of holistische beoefenaars in jouw omgeving. Je kunt ook vragen naar aanbevelingen van vrienden, familie of andere zorgverleners die bekend zijn met ademwerk. Zorg ervoor dat je kiest voor een coach die ervaring heeft met verbonden ademhaling en met wie je je comfortabel voelt om mee te werken. Je kunt ook bij mij langskomen voor verbonden ademhaling. Ik help je graag.

Kan verbonden ademhaling helpen bij het verbeteren van mijn slaap?

Verbonden ademhaling kan een positief effect hebben op de kwaliteit van je slaap door stress te verminderen, het zenuwstelsel te kalmeren en je te helpen ontspannen voor het slapengaan. Het beoefenen van een rustgevende ademhalingstechniek kan je helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en dieper te slapen gedurende de nacht.

Moet ik speciale kleding dragen tijdens een verbonden ademhalingssessie?

Er is geen speciale kleding vereist voor verbonden ademhaling, maar het is het beste om loszittende, comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Kies kleding die je niet belemmert tijdens het ademhalen en die je in staat stelt om vrij te bewegen en te ontspannen.

Kan verbonden ademhaling helpen bij het verbeteren van mijn focus en concentratie?

Ja, verbonden ademhaling kan helpen bij het verbeteren van focus en concentratie door het zenuwstelsel te kalmeren en de geest te verhelderen. Door diep en bewust te ademen, kun je de geest tot rust brengen en afleidende gedachten loslaten, waardoor je meer aanwezig en gefocust kunt zijn in het moment.

Kan ik verbonden ademhaling combineren met andere wellnesspraktijken zoals yoga of meditatie?

Ja, verbonden ademhaling kan uitstekend gecombineerd worden met andere wellnesspraktijken zoals yoga, meditatie, mindfulness en lichaamsbeweging. Het toevoegen van ademwerk aan je bestaande wellnessroutine kan synergetische voordelen opleveren en je helpen dieper in jezelf te duiken en meer verbinding te maken met je lichaam, geest en ziel.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een verbonden ademhalingssessie?

Om jezelf voor te bereiden op een verbonden ademhalingssessie, kun je beginnen met enkele eenvoudige ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling, meditatie of stretchen. Zorg ervoor dat je in een comfortabele en rustige omgeving bent waarin je niet gestoord zult worden tijdens de sessie. Neem ook de tijd om naar binnen te keren en je intentie voor de sessie te bepalen, of het nu gaat om het loslaten van stress, het verkennen van emoties of het bevorderen van innerlijke rust.

Kan verbonden ademhaling helpen bij het verminderen van lichamelijke pijn?

Verbonden ademhaling kan een positieve invloed hebben op het verminderen van lichamelijke pijn door het activeren van het parasympathische zenuwstelsel en het vrijmaken van endorfines, natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Door diepe ademhaling kunnen spanningen en blokkades in het lichaam worden losgelaten, waardoor pijnklachten kunnen verminderen.

Kan verbonden ademhaling helpen bij het verbeteren van mijn emotionele welzijn?

Ja, verbonden ademhaling kan een krachtig hulpmiddel zijn voor het verbeteren van je emotionele welzijn. Door diep te ademen en opgehoopte emoties los te laten, kun je emotionele blokkades opruimen en een gevoel van innerlijke balans en welzijn bevorderen. Veel mensen ervaren na een verbonden ademhalingssessie een gevoel van opluchting, helderheid en innerlijke rust.

Is het normaal om emotionele uitbarstingen te ervaren tijdens verbonden ademhaling?

Ja, het is volkomen normaal om emotionele uitbarstingen te ervaren tijdens verbonden ademhaling. Diepe ademhaling kan emoties losmaken die vastzitten in het lichaam en het onderbewustzijn, waardoor ze naar de oppervlakte komen om te worden gevoeld en losgelaten. Dit kan leiden tot het vrijkomen van tranen, lachen, boosheid of andere emoties.

Hoe kan ik het beste omgaan met intense emoties tijdens verbonden ademhaling?

Het is belangrijk om jezelf toe te staan om alle emoties te voelen die naar boven komen tijdens verbonden ademhaling, zonder oordeel of weerstand. Laat de emoties vrijelijk stromen en observeer ze zonder eraan vast te houden of ze weg te duwen. Geef jezelf toestemming om te voelen en laat de ademhaling zijn werk doen in het loslaten van opgehoopte spanningen en emoties.

Mijn vraag staat er niet tussen, waar kan ik het antwoorden vinden?

Neem contact met mij op als je vraag er niet tussen staat. Ik help je graag!

Dit zeggen tevreden deelnemers:

Zet vandaag jouw eerste stap naar meer balans. 

Klik hieronder om direct aan te melden.