Basis Ademkracht

Basis Ademkracht, 1-op-1 ademcoaching

Herstel jouw ademhaling. Minder stress, 

meer energie en verlichting van symptomen 

voor een gebalanceerd leven.


Basis Ademkracht

Herstel jouw ademhaling. Minder stress, meer energie en verlichting van symptomen voor een gebalanceerd leven.


Je hebt vast al gehoord dat ademhalingsoefeningen goed zijn voor je lichaam en geest. Maar hoe weet je welke positieve effecten ze op jou hebben ...

Je kent de voordelen niet

Ademhalingsoefeningen voelen onwennig en je weet niet precies waarom je het doet.

Het voelt overweldigend

Je vindt ademhalingsoefeningen spannend, en je weet niet precies welke oefeningen dan oké zijn.

Je hebt geen tijd

Je mist de stappen hoe je ademhalingsoefeningen in jouw leven kunt integreren.

Als je iets wilt veranderen aan je leven, begin dan bij jouw adem!

Heb je bijvoorbeeld last van serieuze ademklachten, (werk)stress, angst, depressie, slechte nachtrust, lage energie of rugklachten ...

Wat als ik je vertel dat een juiste ademhaling veel ziektes en aandoeningen positief kan beïnvloeden? Dat je stress en spanning kunt verminderen of opheffen? Dat je kunt werken aan je concentratie,  je mentale helderheid kunt verbeteren én tegelijkertijd kunt werken aan een betere nachtrust en aan het behouden van een gezonde bloeddruk en hartslag?


Dit is namelijk mogelijk. Klinkt te mooi om waar te zijn?

Blijf lezen. Want ik laat je precies zien hoe jij dit kunt realiseren.

De ademhaling is als een kompas waarmee je de koers kunt bepalen

van zowel jouw mentale als fysieke gezondheid

Ademcoach
Henrie Zondag, gecertificeerd ademhalingscoach

Hoi, ik ben Henrie! Mijn enthousiasme voor het ademen (en de kou) zijn begonnen in 2019. Als mega-koukleum kwam ik aan bij Wim Hof (The iceman) omdat ik voor mijzelf een uitdaging zocht. Dat die week in Polen zo'n impact om mijn leven zou hebben waar ik de kou omarmde en nu ademcoach ben, had ik me niet kunnen voorstellen. Maar wat ben ik er dankbaar voor!

Wat mij enorm fascineert zijn de biochemische processen in je lichaam tijdens het ademen en koudetraining. Wat zorgt nu voor dat ene speciale gevoel. Een reset van jouw lichaam, wat betekent dat dan? Het werd voor mij een passie.

Vele ziektes en aandoeningen kun je positief beïnvloeden door beter te leren ademen en verschillende ademtechnieken toe te passen. Er is geen Quick-fix, en je moet echt werken. Dus  heb jij dat er voor over? Dit zijn de uitgangspunten van hoe ik werk:

Leuk

Wanneer je iets wilt veranderen lukt dat het beste als het leuk is. Als het leuk blijft gaan we dingen ook doen.

Laagdrempelig

Eenvoudige oefeningen en eenvoudige kennis zodat je goede tools hebt om aan de slag te gaan.

Verduurzamen

Als het leuk en laagdrempelig is kun je het ook beter integreren in jouw leven en verduurzamen.

Tijdens dit 10-weekse programma Basis Ademkracht gebruik ik in de behandelplannen oefeningen die altijd zijn afgestemd op jouw huidige situatie en jouw einddoel

Dit zeggen tevreden deelnemers:

Het programma voor ademcoaching ziet er zo uit ...

1. De adem-analyse

Voordat we aan de slag gaan doen we eerst 3 testen. Ik luister naar jouw verhaal en ik observeer jouw ademhaling. We bekijken jouw resultaten en op basis van jouw doelen starten we het behandelplan.

2. De oefeningen

Tijdens de coaching laat ik je kennismaken met verschillende ademhalingstechnieken die je helpen om jouw doel te bereiken. Dat kunnen formele oefeningen zijn die je elke dag een aantal keer moet herhalen. Of informele oefeningen die je kunt inzetten als de situatie zich voordoet. Bijvoorbeeld wanneer je naar het koffiezetapparaat loopt.

3. Verduurzamen

Gedurende het programma blijf ik jou monitoren. En bijsturen of motiveren als dat nodig is. De houding waarmee je start is belangrijk voor het slagen. Ik houd de oefeningen leuk en laagdrempelig zodat jij het makkelijk kunt volhouden. je het ook beter in jouw leven integrerenen verduurzamen.

4. Het de tijd geven

Gemiddeld duurt het 8 weken om je lichaam aan deze nieuwe situatie te laten wennen. Het coachingsprogramma van 10 weken is daarmee ruim genomen omdat ik echt wil dat jij resultaat gaat behalen. De meeste deelnemers zullen al verschil merken na 2 weken.

Je verbetert je fysieke, mentale én emotionele gezondheid in korte tijd. Hierdoor voel je je weer sterk en gezond en kun jij dat wat je écht leuk vindt, vol energie doen.

Basis Ademkracht Breathwork Compass
Totale waarde: 713 EUR
In juli slechts: €475

Basis Ademkracht

Herstel jouw ademhaling voor minder stress, meer energie, verlichting van symptomen en een verbeterde zuurstofopname. (Zelfs al voelt jouw ademhaling nu "Oke")


Dit is alles wat je krijgt:

 • 10 weken ademcoaching en begeleiding, live of via Zoom (570 EUR)
 • Snelle persoonlijke communicatie via app 24/7  (35 EUR)
 • BONUS: Toegang tot een exclusief platform waar deelnemers vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen. (118 EUR)

Dit zijn een aantal ziektes en aandoeningen die positief beïnvloed worden door het programma Basis Ademkracht ...

Stress

Basis Ademkracht vermindert stress door het aanleren van kalmerende ademhalingstechnieken, waardoor ontspanning en emotioneel welzijn worden bevorderd.

Long COVID

Dit programma ondersteunt het herstel bij Long Covid met ademhalingsoefeningen die de longfunctie en energieniveaus kunnen verbeteren.

Astma

Helpt bij astma door het aanleren van ademhalingstechnieken die symptomen verlichten en de controle over de ademhaling verbeteren.

Trauma heling

Onze programma's ondersteunen traumaheling door middel van ademhalingsoefeningen om emotioneel herstel te ondersteunen en veerkracht op te bouwen.

Burn-out

Dit programma ondersteunt herstel van burn-out door stressvermindering en het opbouwen van veerkracht via ademcoaching.

Slaapapneu

De ademtechnieken kunnen slaapapneu verbeteren door het optimaliseren van de ademhaling en het bevorderen van een betere nachtrust.

Depressie

Ademkracht draagt bij aan depressiebeheer door positieve effecten op stemming en welzijn.

Focus

Verbeter focus en concentratie met ademkrachttraining, die mentale helderheid bevordert.

Hyperventilatie

Bewustmakende ademhalingsoefeningen om de ademhaling te normaliseren.

Basis Ademkracht Breathwork Compass
Totale waarde: 713 EUR
In juli slechts: €475

Basis Ademkracht

Herstel jouw ademhaling voor minder stress, meer energie, verlichting van symptomen en een verbeterde zuurstofopname. (Zelfs al voelt jouw ademhaling nu "Oke")


Dit is alles wat je krijgt:

 • 10 weken ademcoaching en begeleiding, live of via Zoom (570 EUR)
 • Snelle persoonlijke communicatie via app 24/7  (35 EUR)
 • BONUS: Toegang tot een exclusief platform waar deelnemers vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen. (118 EUR)

Je gezondheid en welzijn kunnen eenvoudig worden verbeterd door middel van ademhalingsoefeningen, en het kost niet veel tijd.

Dankzij ademhalingsoefeningen kun je je lichaam en geest gezonder maken. De oefeningen worden aangepast aan wat jij wilt bereiken, dus je hoeft je geen zorgen te maken of ze te moeilijk of te makkelijk voor je zijn.


Elke dag starten er mensen met ademhalingsoefeningen vanwege de voordelen...

 • Deelnemers voelen zich gezonder en lekkerder in hun lichaam
 • Ziektes en aandoeningen verminderen of trekken helemaal weg
 • Deelnemers hebben meer energie en een betere nachtrust
 • Rugklachten verminderen of trekken helemaal weg
 • Deelnemers voelen zich simpelweg gezonder en gelukkiger

Vraag & Antwoord

De meest gestelde vragen en de antwoorden over ademcoaching

Wat is ademcoaching?

Ademcoaching is een begeleidingsproces waarbij een ademcoach je helpt je ademhalingspatronen te begrijpen en te optimaliseren. Met als doel het verbeteren van zowel je fysieke als emotionele gezondheid.

Waarom zou ik kiezen voor ademcoaching?

Veel mensen ademen niet optimaal vanwege stress, slechte gewoontes of gezondheidsproblemen. Door bewuster en efficiënter te ademen, kun je zaken als stress, angst, vermoeidheid en zelfs best veel lichamelijke klachten zoals hyperventilatie of astma verminderen. Start met een ademtest zodat je weet waar je staat!

Wat zijn de voordelen van ademcoaching?

Voordelen zijn: betere ontspanning, verhoogde energieniveaus, verbeterde concentratie, beter slaappatroon, en verlichting van symptomen die verband houden met onjuiste ademhalingsgewoonten zoals bijvoorbeeld astma, hyperventilatie, slaap apneu, long Covid, fibromyalgie, burn-out, stress, depressie of een vast middenrif.

Wat als ik me oncomfortabel voel tijdens een oefening

Het is belangrijk om altijd te communiceren. Als een bepaalde oefening oncomfortabel is, kan ik deze aanpassen of een alternatieve techniek voorstellen. Wij blijven altijd in contact hierover. Ik vraag je er ook actief naar.

Kan ik ademcoaching combineren met andere therapeutische of medische behandelingen?

Absoluut. Veel deelnemers vinden dat ademcoaching een waardevolle aanvulling is op andere behandelingen. Het is echter altijd goed om je zorgverleners te informeren over alle therapieën die je volgt. Wanneer jij medicijnen gebruikt kan het voorkomen dat ik je vraag om met jouw (huis)arts te bespreken jouw medicijnengebruik aan te passen aan jouw herstel. Maar jij (en jouw arts) blijven altijd in charge!

Moet ik speciale kleding dragen tijdens de sessies?

Comfortabele kleding is fijn zodat je vrij kunt ademen en bewegen.

Is een ademhalingscoach alleen voor mensen met gezondheidsproblemen?

Nee, terwijl sommige mensen ademcoaching zoeken vanwege gezondheidsuitdagingen, maken ook veel gezonde mensen gebruik van ademcoaching om hun algemene gezondheid en prestaties te verbeteren.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Om je lichaam tijd te geven om je nieuwe adempatroon te integreren heb je 8 à 10 weken nodig. Sommige mensen merken al verbetering na één sessie, terwijl anderen baat hebben bij meerdere sessies. Dit hangt af van je persoonlijke doelen en huidige ademhalingspatronen.

Wil je eenmalig een ervaring? Dat kan ook.

Hoelang duurt een ademcoach sessie?

Bij een 1-op-1 coachingsmoment ga ik uit van wat jij nodig hebt om verder te komen. Een sessie duurt tussen de 30 en 120 minuten. Ik zet online mogelijkheden in voor algemene kennis en voorbereiding zodat we live meteen de diepte in kunnen. De resultaten zijn daardoor veel beter.

Mijn vraag staat er niet tussen, waar kan ik het antwoorden vinden?

Neem contact met mij op als je vraag er niet tussen staat. Ik help je graag!

Zet vandaag jouw eerste stap naar meer balans.

Klik hieronder om direct toegang te krijgen.