IJsbad Workshop

IJsbad Workshop

 Verander jouw chemie in een ijsbad, en ontmoet je "coolste" zelf!


Bekijk de datums van de ijsbad workshops

 Waarom 'bevriezen' om te kunnen floreren? Ontdek de magie van een ijsbad.

De ijskoude waarheid: van stress & rusteloosheid naar bevrijdend kalm!

Dit is wat een ijsbad workshop jou oplevert ... 

... in een notendop

Ijsbad workshop

Fysieke vernieuwing

Ervaar de revitaliserende kracht van koudetraining. Het ijsbad dompelt je onder in verfrissend water. Wat er gebeurt? 

Een ijsbad workshop:

 • vermindert ontstekingen;
 • bevordert spierherstel;
 • verhoogt je energieniveau ...

... en nog zoveel meer!

Ijsbad workshop - mentale weerbaarheid

Mentale veerkracht

Ontwikkel mentale veerkracht, leer je stress beheersen, angst loslaten en ervaar een scherpe geest. Het ijsbad is een bron van inspiratie voor het versterken van je mentale weerbaarheid. Bouw een veerkrachtige mindset op die je helpt in het dagelijks leven.

Ijsbad workshop - biochemische wijsheid

Biochemische wijsheid

Tijdens het ijsbad stuurt je lichaam een signaal van alertheid uit. Bloedvaten vernauwen zich en dwingen het bloed naar vitale organen, terwijl je metabolisme een sprong maakt. Er vinden hormonale veranderingen plaats die niet alleen het welzijn bevorderen, maar ook een natuurlijke pijnstiller en stemmingsverbeteraar zijn.

Ijsbaden - veiligheid staat voorop

Een ijsbad workshop: veiligheid voorop

Veiligheid staat altijd voorop. Niet voor iedereen is het goed om een ijsbad workshop te doen. Of zelfs (levens)gevaarlijk. Lees daarom hieronder de contra-indicaties. Heb je een contra-indicatie dan is het van groot belang dat je open bent over jouw gezondheid, zodat we samen kunnen beoordelen of ijsbaden geschikt is voor jou. En samen een veilige ijsbadervaring kunnen creëren.

Pijl-rotate

Wanneer kun je niet (zomaar) meedoen

 1. Zwangerschap
 2. Epilepsie
 3. Secundaire vorm van Raynaud


Met de volgende contra-indicaties is het niet verstandig om zomaar aan een ijsbad workshop te beginnen. Neem contact op met mij via info@breathworkcompass.nl. Dan bekijken we wat wel kan.

 • Na een recente operatie
 • Niet goed ingestelde hoge bloeddruk
 • Allergie voor koude (koude urticaria)
 • Stress- en burn-outklachten
 • Koude, stijve gewrichten
 • Oververmoeidheid
 • Niet goed werkende schildklier
 • Reumatoïde artritis
 • Ernstige angstklachten
 • Koorts, temperatuur boven 37.5 graden Celsius
 • Slecht werkende nieren
 • Primaire en secundaire vorm van Raynaud
 • Hart- en vaatziekten
 • Ernstig COPD
 • Bij verkoudheidsverschijnselen als hoesten, verstopte neus
 • Ernstig astma
 • Ernstige angstklachten
 • Ernstige migraine
 • Recente longproblematiek als longontsteking, longembolie, onbegrepen benauwdheidsklachten
 • Als je in het ijsbad gaat zitten schiet de stress omhoog. Maar met een lange uitademing pak jij de controle terug. Ik begeleid je daarbij!

  Wat je verder moet weten

  Stressvermindering

  1. Luister naar je lichaam

  Een ijsbad is een tool om jezelf te verbinden met je lichaam en geest. Het gaat niet om hoeveel minuten je in het ijsbad kunt blijven maar om het effect erna.

  2. Een veilige omgeving en uitvoering

  Doe de ademhalingsoefeningen nooit in het water of tijdens het (auto)rijden. Dus niet tijdens zwemmen, duiken, baden of in elke andere situatie waar flauwvallen of duizeligheid gevaarlijk kan zijn.

  Een regelmatig ijsbad versterk je weerstand, boost je energie, verbeter je humeur, scherp je focus aan en bevorder je algehele gezondheid!

  IJsbad workshop - trainer
  Henrie Zondag, gecertificeerd ademcoach en ervaren ijsbadbegeleider

  Jouw begeleider

  Hoi, ik ben Henrie! Als superkoukleum ging ik februari 2019 naar Polen om bij Wim Hof een week koudetraining te volgen. Het ging mij toen om de mentale uitdaging, niet om het oplossen van mijn weerstand tegen koude. Ik weet het nog, ik voelde echt een angst om erheen te gaan.

  Die week was transformerend. Na thuiskomst werd ademwerk en een ijsbad een dagelijks ritueel. Ik ging anderen mensen in mijn omgeving meenemen. En ben me gaan verdiepen in de biochemische processen die plaatsvinden in het lichaam. 

  Voel jij dat een ijsbad workshop iets is wat jij wilt ervaren? Grote kans dat je die angst voelt die ik ook ooit voelde. En dat is helemaal niet erg. Het is jouw proces, en ik help je er graag bij.

  Heb je vragen of wil je iets vooraf delen? Stuur gerust een bericht naar info@breathworkcompass.nl. Ervaring met ijsbaden is niet vereist; iedereen is welkom.

  Aanmelden IJsbad Workshop

  IJsbadworkshop

  IJsbad Workshop

  Datum: Zondag 21 juli '24
  Locatie:  Ottersum

  Groep 1: Tijd: 10:00 - 12:30 uur  Groep 2: Tijd: 13:30 - 16:00 uur (VOL)
   Trainer:  Henrie
  IJsbadworkshop

  IJsbad Workshop 

  Datum: Zondag 28 juli '24
  Locatie:  Ottersum


   Groep 1: Tijd: 10:00 - 12:30 uur Groep 2: Tijd: 13:30 - 16:00 uur
   Trainer:  Henrie

  IJsbadworkshop

  IJsbad Workshop

  Datum: Zondag 11 augustus '24
  Locatie:  Ottersum


   Groep 1: Tijd: 10:00 - 12:30 uur Groep 2: Tijd: 13:30 - 16:00 uur
   Trainer:  Henrie

  Passen deze datums niet? Wil je graag samen met jouw vrienden / collega's op een eigen moment een ijsbad workshop doen? Of wil je een individuele sessie? Bijvoorbeeld in een weekend? Mail mij even.


  Het kan gebeuren dat de nieuwe datums nog niet op deze pagina staan. Als je vooruit wilt plannen, mail of app mij even.

  De meest gestelde vragen en de antwoorden over de ijsbad workshop

  Wat houdt een ijsbad workshop precies in?

  De ijsbad workshop is een ervaring waarin je de kracht van kou zult ervaren, maar ook de kracht van jouw ademhaling en mindset!.

  We starten met een ademhalingsessie en gaan daarna onder begeleiding het ijsbad in. Tijdens de workshop krijg je op een speelse wijze theorie over de kracht van ijsbaden en ademwerk en stel je ook al je spontane vragen.

  Boek je een workshop voor jou en jouw vrienden of collega's, dan kunnen we natuurlijk afwijken van dit programma. Dan maken we het een ervaring die exact aansluit op jullie behoeften. Voor deze groepen ben ik heel flexibel qua datums. Dus stuur me maar een berichtje.

  Is het ijsbad een eenmalige ervaring?

  Voor sommige is het een eenmalige ervaring.

  Er zijn vele redenen waarom je het een keer wilt proberen. Het kan een out-of-the-box-ervaring zijn. Of een eerste stap om daarna verder te gaan met koud afdouchen of ijsbad therapie.

  In ieder geval daag je jezelf uit en ervaar je persoonlijke groei.

  Mijn ervaring is dat heel veel mensen er zo blij van worden dat ze met regelmaat terugkomen. En thuis beginnen met koud afdouchen. Ja, de kou maakt je blijer en dat is biochemisch ook te verklaren.

  Hoe kan ik mijn ervaring van een ijsbad workshop inzetten in het echte leven?

  De ervaring van een ijsbad workshop biedt waardevolle lessen die kunnen worden toegepast in het echte leven, zoals het vergroten van mentale veerkracht, focus en concentratie, zelfbeheersing en persoonlijke groei.

  Deze ervaringen helpen bij het beter omgaan met stress, het bereiken van doelen en het overwinnen van angsten, waardoor je een sterker en veerkrachtiger mens wordt.

  Wat is het doel van koudetraining?

  Koudetraining heeft verschillende voordelen, waaronder het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid, het versterken van het immuunsysteem, het vergroten van de mentale veerkracht, het verbeteren van de bloedcirculatie, het verminderen van ontstekingen en het vergroten van de algemene vitaliteit.

  Hoe vaak zou ik een ijsbad moeten nemen voor optimale resultaten?

  Er zit een verschil tussen ijsbaden en koud afdouchen. Bij beide bestaat er een sweet spot. Koud afdouchen kan iedere dag waarbij 11 minuten per week ideaal is. Dat zijn de minuten per dag opgesteld (Cumulatief). Bij ijsbaden zou dat volgens onderzoek 5 minuten per week zijn.

  Welke invloed heeft koudetraining op het immuunsysteem?

  Koudetraining kan het immuunsysteem versterken door de productie van witte bloedcellen te stimuleren, waardoor je minder vatbaar wordt voor ziekten.

  Het lichaam zal een sterkere immuunrespons ontwikkelen, waardoor het beter in staat is om infecties te bestrijden.

  Koudetherapie kan ontstekingen verminderen, wat kan helpen bij het voorkomen van chronische ziekten en het bevorderen van algemene gezondheid.

  Het is belangrijk te weten dat de effecten van koudetraining op het immuunsysteem kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de duur en intensiteit van de blootstelling aan koude, evenals individuele verschillen in gezondheid en genetica.

  Is een ijsbad veilig voor iedereen?

  Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals hartaandoeningen, hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen of diabetes, moeten voorzichtig zijn om 'zomaar even' in het ijsbad te gaan. Maar ... het kan juist enorm ondersteunend zijn wanneer je het goed toepast. Als je twijfelt, neem even contact met mij op. Ik kijk graag naar wat er wel kan!

  Bekijk ook de lijst met contra-indicaties.

  Wat zijn de biochemische effecten van koudetraining op het lichaam?

  Koudetraining kan leiden tot de afgifte van endorfines, vermindering van ontstekingen, activatie van bruin vetweefsel en optimalisatie van de hormonale balans.

  Hoe lang moet een ijsbad duren?

  Dat is afhankelijk van jou ervaring met ijsbaden of koud afdouchen.

  Tijdens de ijsbad workshop is er geen groepsdruk waardoor je alleen dingen doet die bij jou passen. Het is jouw ervaring. Ik begeleid jou in de proces. Wanneer je twee minuten in het ijsbad zit heb je alle voordelen van ijsbad therapie al te pakken.

  Kun je koudetraining combineren met sporten?

  Jazeker. Wel is de vraag: wat wil je bereiken. Afhankelijk daarvan kun je een ijsbad doelbewust inzetten.

  Het kan helpen bij het versnellen van het herstelproces na intensieve training. Maar het kan ook als een turbo dienen als je het veilig inzet voor het sporten.

  Heeft een ijsbad invloed op slaappatronen?

  Voor best veel mensen heeft een ijsbad een positief effect op slaappatronen, omdat het de afgifte van melatonine kan bevorderen.

  Ook na een eenmalig ijsbad ervaren de meeste mensen een bijzondere rust, een oergevoel. Ik krijg van deelnemers vaak te horen hoe fijn ze hebben geslapen de nacht erop.

  Mijn vraag staat er niet tussen, waar kan ik het antwoorden vinden?

  Neem contact met mij op als je vraag er niet tussen staat. Ik help je graag!

  Wat zeggen anderen?


  Zet vandaag jouw eerste stap naar meer balans. 

  Klik hieronder om direct aan te melden.

  Aanmelden