IJsbad Workshop
IJsbad workshop brabant
IJsbad workshop brabant
07/09/2024
1 min
0

IJsbad Workshop Brabant: mijn avontuur met 21 tieners en een ijsbad

07/09/2024
1 min
0

Gisteren had ik me voorbereid voor een ijsbad workshop in Brabant. Een ijsbad workshop geven aan een groep van 15 leraren op een school. Ik was ervoor gevraagd en volledig in de mindset om volwassenen mee te nemen in deze waardevolle technieken.

Maar bij aankomst stond ik onverwacht voor een groep van 21 tieners van 15/16 jaar, met de houding van 'we hebben er geen zin in omdat we het niet cool vinden om het leuk te vinden'. Het was duidelijk dat groepsdruk een rol speelde in hun reactie op de workshop.

Eerlijk gezegd voelde ik me opgelaten. Deze jongeren waren niet de doelgroep waarvoor ik me had voorbereid, en hun terughoudendheid was erg zichtbaar. Maar toen besefte ik dat ik creatief moest zijn. Storytelling bleek mijn geheime wapen om hun aandacht te vangen en hen enigszins in beweging te krijgen.

IJsbad Workshop Brabant

Hoewel het niet altijd zichtbaar was, merkte ik bij sommigen in hun blikken dat de verhalen landden, ook al wilden ze dat niet altijd tonen. ijsbad workshop in Brabant Dus, daar stond ik dan, voor een groep van 21 tieners, mijn workshop over ademhaling en kou aanpassend aan hun belevingswereld. Voelen en proberen wat werkt. En tot mijn grote blijdschap, en ook wel verrassing, waren er 4 die ook het ijsbad zijn ingegaan.

ijsbad workshop brabant

Een heel aantal van hen gaf aan het einde toe dat ze het eigenlijk wel heel interessant vonden. Het was misschien niet de meest luidruchtige of visueel opvallende ommekeer, maar het was er wel degelijk.

Het was een uitdagende, maar uiteindelijk bevredigende ervaring. Het herinnerde me eraan dat zelfs de meest weerbarstige groepen jongeren, met de juiste aanpak en dosis creativiteit, kunnen worden geïnspireerd. Toen het na 2 uur voorbij was, voelde ik me dankbaar, wetende dat ik iets waardevols had gedeeld met deze jonge geesten.

Zou jij gestrest zijn geweest in mijn schoenen? Misschien. Maar voor mij was het een les in flexibiliteit, aanpassingsvermogen en het omarmen van het onverwachte. Het was een voorrecht om deze workshop aan deze groep te mogen geven. En ik hoop dat meer mensen de kracht van adem en kou ontdekken.

Zelf een ijsbad workshop volgen?

Doe ook eens mee met mijn ijsbad workshops! Alleen, of met jouw vrienden! Leeftijd is onbelangrijk. Mijn oudste regelmatige ijsbaddeelnemer is 74 jaar!

#ijsbad workshop brabant

Reacties