Ademhalingscoach
Ademhalingsstelsel
Ademhalingsstelsel
01/01/2024
5 min
0

Als ademhalingscoach, wat kun je van mij verwachten?

01/01/2024
5 min
0

Wat is een ademhalingscoach?

Een ademhalingscoach is een deskundige die gespecialiseerd is in het bevorderen van een gezonde ademhaling. Ze hebben uitgebreide kennis van verschillende ademhalingsoefeningen en ademtechnieken die kunnen helpen bij het verbeteren van de ademhaling.

Een ademhalingscoach kan je helpen om bewust te worden van je ademhaling en om eventuele problemen of spanningen in de ademhaling te identificeren. Ze zullen samen met jou werken aan het ontwikkelen van de juiste ademhalingstechnieken die passen bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Daarnaast zal een ademhalingscoach een persoonlijk ademhalingsplan opstellen dat is afgestemd op jouw individuele situatie. Dit plan kan verschillende ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en zelfzorgpraktijken omvatten om je te helpen een gezonde ademhaling te behouden.

Je kunt ademcoaches tegen komen die (nog) denken dat ademhaling alles kan oplossen. Maar dat klopt niet. Aan de andere kant zijn er nog veel meer mensen die (nog) niet weten wat een gezonde ademhaling wel kan betekenen in hun leven. En dat is heel veel!

Waarom een ademcoach?

Wanneer je ademhaling niet lekker loopt dan is dat vaak het gevolg van een ander probleem. Je kunt zeggen dat jouw ademhaling jou vertelt wat de staat is van jouw lichaam. Misschien ben jij gestrest? Of ben jij in rust? Misschien heb je een ander probleem bijvoorbeeld astma, COPD, een doorgemaakte longontsteking. Maar ook hyperventilatie, slaap apneu, long Covid, fibromyalgie, burn-out, stress, depressie, vast middenrif, behoefte aan meer rust, of juist meer focus en energie, ontstekingen, trauma release, allergieën (bijv. hooikoorts) en zelfs sportprestatieverbetering.

En vaak weten de mensen niet eens dat hun ademhaling niet lekker loopt. Dan roept het lichaam HELP. Vage klachten, niet kunnen slapen, kort lontje, angstaanvallen, depressie, geen energie. De symptomen zijn legio.

Een ademcoach biedt doorlopende ondersteuning en begeleiding tijdens jouw reis naar een betere ademhaling en algeheel welzijn. Of je nu leert om stress te verminderen, je energieniveau te verhogen of specifieke ademhalingsproblemen aan te pakken, een ademhalingscoach staat klaar om je te helpen bij elke stap van het proces.


Een ademhalingscoach begrijpt dat een goede ademhaling essentieel is voor een gezond lichaam en geest.


Zo werk ik. Samen met jou

Je ademhaling kan jou zoveel meer opleveren. Je kun bij mij een 1-op-1-traject starten, deelnemen aan groepssessie breathwork, ijsbaden of combinaties daarvan.

Als je met mij een 1-op-1-traject gaat starten, beginnen we altijd met een ademtest. Deze gratis ademtest kun je altijd vrijblijvend doen! Ook ga ik je vragen stellen om een goed beeld te krijgen van jouw eventuele klachten en jouw doelen. Niet iedereen heeft klachten. Sommige mensen willen 'gewoon' graag beter presteren. En daar is met ademhaling vaak veel te halen.

Het 1-op-1-traject

Een 1-op-1 traject is altijd maatwerk. Omdat geen mens hetzelfde is. Het is fascinerend wat er tijdens deze sessies kan gebeuren wanneer jij deze keuze maakt, echt aan jouw ademhaling wilt werken en je hart daarvoor open stelt.

Wanneer blijkt dat tijdens het traject van optimaliseren van de gaswisseling in jouw lichaam er een emotionele blokkade opdoemt, dan zetten we ook andere tools in zoals verbonden ademhaling. Er zijn ook cliënten die een combinatie-traject aangaan van ademcoaching en koudetraining.


(Werk)stress, energie en je gezondheid kun je positief beïnvloeden met de juiste ademhalingVerbonden ademhaling of ademreis

De verbonden ademhaling, ook wel ademreis genoemd, zet ik graag in bij mensen die dieper in zichzelf willen komen. Diepere ontspanning, diepere inzichten. Je weet van te voren niet wat er gaat gebeuren.

Een verbonden ademhaling ziet er praktisch zo uit: je ligt comfortabel op een matras, onder een dekentje. Ik zorg ervoor dat jij je ontspannen en veilig voelt. Vaak spreken we van te voren over zaken die op dat moment in jouw leven spelen, maar dat hoeft niet.

Tijdens deze reis begeleid ik jou in de ademhalingstechnieken, de snelheid en uitvoering. Zodat je kunt loskomen van alles wat jou in het leven bezig houdt. Tijdens deze sessie sluit de frontale neo-cortex en opent jouw limbisch brein. Je gaat naar een staat van meer voelen en ervaren. Emoties kunnen vrijkomen, je voelt allerlei sensaties in jouw lichaam en sommige mensen hebben zelfs mystieke ervaringen. Maar het is geen wedstrijd in wat en hoeveel je kunt voelen.

Verbonden ademhaling

Koudetraining in een ijsbad

Koudetraining is geen vast onderdeel van een ademcoachingstraject. IJsbaden kent wel vele voordelen voor ons lichaam. Wanneer je in het ijsbad gaat zitten zal je ademhaling gelijk hoog in je borst zitten. Want de kou is een externe stress. Je hartslag schiet door het dak. Exact wat gebeurt in stressvolle situaties in het echte leven. In zo'n situatie is een goede mindset erg behulpzaam. Maar de controle pak je terug door de juiste ademhaling. Dus wat je leert tijdens een ijsbad workshop kun je meteen toepassen in de praktijk. Thuis of op je werk.

Ijsbaden veiligheid staat voorop

IJsbaden is een keuze die je zelf maakt!

Evenementen

Naast de 1-op-1 trajecten kun je meedoen met evenementen en workshops. Je kunt je individueel aanmelden, maar je kunt ook met vrienden of collega's komen. Steeds vaker zie ik dat groepjes opzoek zijn naar nieuwe ervaringen of uitdagingen. Jullie kennen het menu van je favoriete restaurants nu wel. Of jullie willen nu echt iets doen waar je super tegenop ziet. Je gaat voor persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer je zelf een groepje samenstelt hoef je niet de datums van de workshops op deze site aan te houden. Neem dan even contact met mij op, dan kijken we naar jouw wensen en plannen we een workshop in. Vaak is dit een combinatie van adem & kou. Een van de twee locaties ligt direct aan het Reichswald. Dus voor of na het evenement de natuur in voor ontspanning of om te sporten is fantastisch.

Houd ook de agenda op deze site in de gaten. Dit voorjaar en zomer zullen er een aantal supergave dag-evenementen plaatsvinden. Of stuur mij even een berichtje dan houd ik je op de hoogte.


erbonden ademhaling - ademcirkel

Adem Online

Kijk bij mijn online trainingen die jou veel inzichten kunnen geven. Jouw ademhaling kan herstellen. Stress verminderen. En prestaties verbeteren.

Adem ter ondersteuning

Belangrijk is om te begrijpen dat ademwerk geen vervanging is voor psychologische of medische behandelingen. Wanneer ik denk dat het nodig is, kan ik jou vragen om contact op te nemen met jouw (huis)arts of andere professionals. Of om eerst toestemming te vragen van een behandelend arts. De uitkomst daarvan kan ik niet beïnvloeden. En jij beslist!

En nu?

Misschien ben je nu enorm nieuwsgierig geworden en wil je aanhaken. Of je veel klachten hebt of helemaal niet, je bent welkom. Ik kijk altijd naar wat er wel kan. Neem je contact met mij op? Ik hoor graag van jou.

Als je direct contact op wil nemen, klik hier.

PS Hier lees je een aantal ervaringen van deelnemers.

Reacties